Trakya Belediyeler Birliği iş birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası’na bağlı meslek odalarından akademisyenler ve teknokratların katılımı ile oluşturulan Deprem Çalışma Grubu, Tekirdağ'ın afetlere karşı hazırlıkları kapsamında çalışmalarına başladı. 

Tekirdağ'da ve Trakya’da afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması gereken çalışmalar ve hazırlıklara yönelik teknik ve bilimsel çalışmaları gözden geçirerek tamamlanması gereken çalışmaları bir an önce başlatıp hız kazandırmak hedefi ile oluşturulan Deprem Çalışma Grubu hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Tekirdağ için hayata geçirilecek olan deprem yol haritası konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: "HALKIMIZIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZDİR. GÜVENLİ GELECEĞİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

 

Tekirdağ'da güvenli gelecek için hep birlikte çalışmaları gerektiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu kapsamda Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde kurduğumuz deprem çalışma grubumuz çalışmalarına başladı. Tekirdağ’ımızda ve Trakya’da afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması gereken çalışmalar ve hazırlıklara yönelik teknik ve bilimsel çalışmaları gözden geçirerek tamamlanması gereken çalışmaları bir an önce başlatıp hız kazandırmak tek hedefimizdir. Bu doğrultuda bilim insanlarımızla, alanında uzman akademisyen ve teknokratlarımızla Tekirdağ'ı afetlere hazırlama konusunda çalışmalarımıza başladık. Görüş alışverişinde bulunduk ve afetlere karşı yol haritamızı oluşturmak için ortak akıl noktasında ilerleme sağladık. Diğer taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması planlanan Marmara Deprem Konseyi projesinde de aktif olarak yer alacağız. İTÜ ile yapılan çalışmalar kapsamında belediyemizin 'Afet ve Acil Durum Strateji Planları' mevcuttur. Bu planları yeni tecrübeler ve yeni gözlemler kapsamında tekrar revize ediyoruz. Kandilli Rasathanesi ile protokol yaparak başlattığımız kuvvetli yer hareketçi ağı kurulumuna devam ederek sayılarını artırıyoruz. Bu kapsamda belediyemize kurulan yapısal alarm sistemi projesine sanayi alanları, enerji tesisleri gibi üniteleri de dahil etmeyi planlıyoruz. Tekirdağ'ı depreme hazır hale getirmek için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Şu anda en önemli gündem maddemiz deprem ve Tekirdağ'ın depreme hazır hale getirilmesi. Tüm halkımızın da desteğiyle bu konudaki projelerimizi hayata geçireceğiz. Tekirdağ için, Tekirdağ'ın güvenli geleceğini inşa etmek için hep birlikte çalışmaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara öncülük etmeye devam edeceğiz. Güvenli gelecek birlikte gelecek" dedi.

Toplantıya katılan akademisyenler ve meslek odalarının temsilcileri de depreme hazırlık çalışmaları kapsamında yapılması gerekenler noktasında görüşlerini belirttiler ve bu çalışmalara her zaman katkı koymaya hazır olduklarını dile getirdiler.